لیست اختراعات ميثم طباطبائي پزوه


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 10
تاریخ اظهارنامه: 1391/08/15
تاریخ ثبت: 1391/09/21
خلاصه اختراع:

بيماري رايزومونيا يكي از مخرب¬ترين بيماري¬هاي چغندرقند در مناطق زير سطح كشت كشور است كه توسط ويروس Beet necrotic yellow vein virus (BNYVV) ايجاد ميشود. روش¬هاي سنتي كنترل از قبيل سادرن¬بلات و وسترن ¬بلات نيز به ترتيب جهت شناسايي قطعات DNA و پروتئين اختصاصي، قابليت محدودي در شناسايي اين بيماري دارند. بنابراين استفاده از تكنولوژي¬هاي نوين براي تشخيص به موقع بيماري جهت كاهش خسارات پيش رو مي¬بايد در نظر گرفته شود. \\\\\\\\\\\\\\"نانو كيت تشخيص Polymyxa betae، ناقل عامل بيماري ريشه¬گنايي چغندرقند با بازدهي بالا \\\\\\\\\\\\\\" كيت تشخيصي بر پايه علم نانوبيوتكنولوژي جهت رديابي موثر، دقيق، سريع و ارزان عامل بيماري مي باشد. در كيت توليد شده سعي گرديده است ضمن حل تمام مشكلات موجود در مسير شناسايي عامل بيماري به ارائه يك روش كاملا جديد و منطبق بر اصول علمي مبادرت گردد. در اين سيستم سامانه تشخيصي از نقاط كوانتومي پوشيده شده با آنتي باديهاي پلي¬كلونال كه در حالت هم¬پوشاني با Rhodamin متصل به آنتي ژن GST هستند تشكيل شده است. Rhodamin متصل به آنتي ژن GST نقش گيرنده و نقاط كوانتومي متصل به آنتي باديهاي پلي كلونال در نقش دهنده انرژي را دارند. هنگام اضافه كردن آنتي ژن GST خالص (مثلا موجود در عصاره ريشه گياه مشكوك به آلودگي) به محلول قبلي عمل جايگزيني آنتي ژن GST خالص به جاي آنتي ژن GST متصل به Rhodamin صورت گرفته و اثر هم پوشاني بين گيرنده و دهنده برداشته شده و نمودارهاي نشري به سطوح پايين¬تر جابه¬جا مي¬شوند. اين اختراع در واقع امكان تشخيص عامل بيماري در غلظت¬هاي پايين عصاره آلوده را فراهم آورده است.

تاریخ اظهارنامه: 1395/08/08
تاریخ ثبت: 1395/08/08
خلاصه اختراع:

ويروس تريستزا يكي ازمهمترين عوامل بيماريزاي مركبات در دنيا به شمار مي‌رود. امروزه روش‌هاي نوين مبتني بر مهندسي آنتي بادي به عنوان راهكاري جديد در شناسايي گياهان آلوده مورد استفاده قرار مي‌گيرد. يكي از ابزار‌هاي مهم در توليد آنتي بادي‌هاي نوتركيب استفاده از تكنولوژي نمايش فاژي مي‌باشد كه در اين سيستم توليد و جدا سازي فاژهاي اختصاصي نوتركيب با قابليت اتصال به ويروس و يا پروتئين ايجاد مي شوند. در اين فرايند از كتابخانه فاژي حاوي ژن‌هاي آنتي بادي انساني به منظور توليد فاژ‌هاي نوتركيب حاوي قطعات آنتي بادي اختصاصي بر عليه ويروس تريستزاي مركبات استفاده شد. براي اين منظور، توليد و خالص سازي پروتئين پوششي ويروس تريستزا به صورت نوتركيب در باكتري انجام شد. براي ‌اين منظور از سازه بياني حاوي ژن كد كننده پروتئين پوششي CTV استفاده گرديد. ژن پروتئين پوششي ويروس از نمونه گياهي آلوده به CTV جمع آوري شده از منطقه ساري جدا سازي شده بود. غني سازي كتابخانه فاژي با انجام مراحل غربال گري صورت گرفت و قابليت اتصال جمعيت‌هاي اختصاصي فاژ‌ها با استفاده از آزمون‌هاي سرولوژيك بررسي شد. استفاده از فرايند مذكور با انجام سه دور‌ متوالي بيوپنينگ كتابخانه فاژي، منجر به افزايش اختصاصيت فاژها شد و فاژهاي جدا شده اختصاصيت بالايي در اتصال به پروتئين پوششي ويروس و همچنين نمونه هاي گياهي آلوده داشتند.

تاریخ اظهارنامه: 1395/08/08
تاریخ ثبت: 1395/08/08
خلاصه اختراع:

بيماري تريستزاي مركبات يكي از مخرب ترين بيماري‌هاي مركبات در كشور مي باشد. امروزه استفاده از كيت‌هاي تشخيصي به منظور رديابي اين بيماري در باغات جهت جلوگيري از گسترش بيماري و توليد نهال‌هاي عاري از ويروس اهميت به سزايي دارد. اختراع حاضر شامل فرايند جديد توليد كيت تشخيصي به منظور شناسايي بيماري تريستزاي مركبات با استفاده از فناوري پروتئين نوتركيب و آنزيم پراكسيداز مي باشد. براي ‌اين منظور توليد پروتئين پوششي ويروس ابتدا به صورت نوتركيب در سلول باكتري انجام مي گردد. پس از انجام خالص سازي از اين پروتئين براي‌ايمني‌زايي خرگوش و توليد آنتي‌بادي چند همسانه‌اي اختصاصي ويروس تريستزا استفاده مي شود. خالص سازي‌ايمونوگلوبولين از سرم انجام گرفته و سپس نشاندار نمودن آن با آنزيم پراكسيداز صورت مي گيرد. شناسايي نمونه هاي گياهي آلوده با استفاده از آنتي بادي و كانژوگه تهيه شده در اين فرايند با روش اليزا صورت مي پذيرد. نتايج حاصله حاكي از كاركرد موثر و دقيق اين فرايند براي شناسايي بيماري تريستزا در نمونه هاي گياهي مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/16
تاریخ ثبت: 1388/09/30
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/16
تاریخ ثبت: 1388/09/30
خلاصه اختراع:

اين دستگاه با ايجاد جريان گردابي به توليد بيوديزل مي پردازد . طراحي دستگاه به گونه اي است كه براي توليد بيوديزل بهينه شده و مي تواند در نيم ثانيه محصول را توليد نمايد. اين زمان با مقايسه زمان توليد دستگاههاي ديگر كه در حدود 15 - 20 دقيقه است، قابل ملاحظه مي باشد براي كار با دستگاه ابتدا مخلوط مواد واكنش (روغن و الكل و كاتاليزور) را از طريق پمپ به درون راكتور وارد نموده و موتور راكتور را نيز روشن نماييم تا به دور مورد نظر برسد. براي اين كار كليد مربوط به پمپ سبز رنگ و موتور زده مي شود. براي كنترل دبي ورودي به راكتور جلوي پمپ شيري گذاشته شده است. دور موتور نيز توسط اينورتوري كنترل مي شود. با عبور مواد از راكتور جريانهاي گردبي درون راكتور ايجاد مي شوند و همزمان با اعمال حرارت مواد به صورت مولكولي همزده مي شوند. كيفيت اين همزني به گونه اي است كه زمان واكنش به شدت كاهش پيدا كرده و امكان افزايش دماي واكنش نيز ميسر است. لذا با ايين دستگاه شرايط ايده آل براي واكنش ايجاد مي گردد. مواد در انتها يبه فضاي خالي بالاي راكتور مي رسد و در آنجا قبل از خروج از آن مقداري باقي مي ماند. در اين زمان به خاطر دماي بالاي مواد الكل اضافي تبخير و از بالاي راكتور خارج مي گردد. پس بدون استفاده از هيچ امكانات اضافي جداسازي الكل صورت مي گيرد. محصول توليدي كه شامل مخلوط بيوديزل و گليسيرين است از بالاي راكتور به ددرون سيستم سانتريفيوژ وارد مي گردد. اين سانتريفيوژ با استفاده از موتور استفاده شده براي چرخش روتور راكتور چرخانده مي شود و بيوديزل و گليسيرين را از هم با كيفيت بالا جدا مي كند.

تاریخ ثبت: 1393/11/07
خلاصه اختراع:

مسئله كيفيت پايين گازوئيل در ايران و آلاينده هاي خروجي از اگزوز موتورهاي ديزلي سبب بروز مشكلات زيست محيطي و بيماري هاي ناشي از آن گرديده است. همچنين بدليل وجود گوگرد در ساختمان گازوئيل ميزان تخريب قطعات داخلي موتور بواسطه بوجود آمدن تركيبات گوگردي از جمله اسيد سولفوريك در حين احتراق افزايش يافته است. اين امر باعث تحميل هزينه هاي سنگين به رانندگان وسايط نقليه ديزلي گشته است. لذا در اين طرح دستگاهي طراحي و ساخته شد تا با استفاده از ضايعات روغن خروجي حاصل از غذاخوري ها و فست فودهاي زنجيره اي، مكمل با ارزشي توليد نمايد. اين مكمل به هر نسبتي با گازوئيل قابل اختلاط بوده به طوري كه با افزايش 20 درصد از اين مكمل به گازوئيل ميزان آلاينده هاي خروجي از اگزوز به طور محسوسي تا 20 درصد كاهش يافته و افزايش 5 درصدي در توان موتور مشاهده مي گردد. همچنين با توجه به خاصيت روان كنندگي اين مكمل، سايش قطعات كاهش يافته و عمر موتور افزايش مي يابد. عملكرد دستگاه بسيار دقيق بوده و كيفيت مكمل توليدي توسط آن منطبق بر استاندارد ASTM مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/02/12
تاریخ ثبت: 1390/08/11
خلاصه اختراع:

نانو كيت تشخيص عامل بيماري جاروك ليموترش با ارائه يك سيستم بسيار دقيق و كارا همراه با به كارگيري فن آوري مبتني بر دانش نانوتكنولوژي و مهندسي ساخت و استفاده از آنتي بادي هاي پلي كلونال به عنوان شناساگرهاي اختصاصي تشخيص سريع دقيق و ارزان عامل بيماري جاروك ليموترش را در درختان مشكوك به آلودگي فراهم آورد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/07/20
تاریخ ثبت: 1391/01/24
خلاصه اختراع:

تمامي روشهاي رايج كنوني مورد استفاده جهت تشخيص عامل بيماري جاروك ليمو ترش داراي معايب و محدوديت هاي زيادي بوده كه از جمله مهمترين آنها مي توان آنها اين است كه اين روشها قادر به شناسايي عامل بيماري در دوران كمون آن به خصوص مراحل اوليه نيستند. اين در حالي است كه تشخيص به موقع بيماري جهت كاهش خسارات پيش رو بسيار حياتي مي باشد. نانو كيت تشخيص عامل بيماري جاروك ليمو ترش با بازدهي بالا كيت تشخيصي بر پايه علم نانو بيوتكنولوژي جهت رديابي موثر دقيق سريع و ارزان عامل بيماري مي باشد. در كيت توليد شده سعي گرديده است ضمن حل تمام مشكلات موجود در مسير شناسايي عامل بيماري به ارائه يك روش كاملا جديد و منطبق بر اصول علمي مبادرت گردد. در اين سيستم سامانه تشخيصي از نقاط كوانتومي پوشيده شده با آنتي باديهاي پلي كلونال كه در حالت همپوشاني با Rodamin متصل به آنتي ژن IMP هستند تشكيل شده است Rodamin متصل به آنتي ژن IMP نقش گيرنده و نقاط كوانتومي متصل به آنتي باديهاي پلي كلونال در نقش دهنده انرژي را دارند. هنگام اضافه كردن آنتي ژن IMP خالص (مثلا موجود در عصاره برگ گياه مشكوك به آلودگي ) به محلول قبلي عمل جايگزيني آنتي ژن IMP خالص به جاي آنتي ژن IMP متصل به Rodamin صورت گرفته و از هم پوشاني بين گيرنده و دهنده برداشته شده و نمودارهاي قشري به سطوح پايين تر جا به جا مي شوند. اين اختراع در واقع امكان تشخيص عامل بيماري در غلظتهاي پاين عصاره آلوده را فراهم آورده است.

موارد یافت شده: 10